Κατηγορίες
Newsletter Περισσότερα
ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ - Βαριατρική Χειρουργική - Νοσογόνος Παχυσαρκία - Γαστρικός Δακτύλιος - Γαστρικό Μανίκι - Sleve Gastrectomy » ΓΑΣΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ - ΓΑΣΤΡΙΚΟ BY - PASS

Περιγραφή

ΓΑΣΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ - ΓΑΣΤΡΙΚΟ BY - PASS
ΓΑΣΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ - ΓΑΣΤΡΙΚΟ BY - PASS

Στην επέμβαση αυτή το τμήμα του στομάχου που δέχεται τις τροφές περιορίζεται σε ένα θάλαμο που δημιουργείται με συρραφή στο ανώτερο τμήμα του στομάχου,. Ο θάλαμος αυτός ενώνεται με το λεπτό έντερο, ενώ το κατώτερο στομάχι με το 12δάκτυλο συνδέονται στο λεπτό έντερο χαμηλότερα, μετά από μήκος 40 εκ (μήκος διατροφικής έλικας, κατά Roux-en-Y). Στην επέμβαση αυτή περιορίζεται αφ’ενός ο όγκος του στομάχου, αφ’ετέρου το περιεχόμενο που προωθείται στη νήστιδα δεν πολτοποιείται τελείως, με αποτέλεσμα η πρόσληψη θρεπτικών ουσιών να είναι ακόμα μικρότερη.Σε ακραία παχύσαρκους ασθενείς το μήκος της διατροφικής έλικας μπορεί να φτάσει τα 75 και 150 εκ. Όσο μακρύτερη είναι, τόσο μεγαλύτερη είναι η συμβολή της δυσαπορρόφησης και τόσο μεγαλύτερη η απώλεια βάρους.

Με τη γαστρική παράκαμψη συνδέονται επιπλοκές: διάσπαση στη γραμμή συρραφής που σχηματίζει το κεντρικό θύλακο (0,5-9%), διαφυγή από την αναστόμωση (0,5-4%), μακροχρόνια ανεπάρκεια στοιχείων (Β12, Φυλλικό, Σίδηρος) έως 73%, αναστομωτικό έλκος (4,5-16%), στένωση στην αναστόμωση (5-7%) αιμορραγία (2%), εντερική απόφραξη και σύνδρομο dumping (Ζάλη, εφίδρωση, αίσθημα παλμών κολικοί και διάρροια) όταν λαμβάνεται ζάχαρη (71%).

Η μέση απώλεια βάρους με γαστρική παράκαμψη είναι 60-70% του περισσού βάρους σε 10 χρόνια. Το Roux-en-Y Gastric Bypass προσφέρει καλύτερη απώλεια βάρους τα δύο πρώτα χρόνια συγκριτικά με τα WBG, LAGB

Είναι απαραίτητη, όμως, η εφ’όρου ζωής χρήση διατροφικών συμπληρωμάτων (βιταμίνες A,D,E,B12, Φιλικό) και μέταλλα (ασβέστιο).

 

 
<< Προηγούμενο  |   Επόμενο >>
Παθήσεις μαστού
ΘΥΡΕΟΕΙΔΗΣ
Πέτρα στην χολή
ΑΙΜΟΡΡΟΙΔΕΣ
Youtube
Facebook