Κατηγορίες
Newsletter Περισσότερα
ΙΑΤΡΙΚΑ LINKS- ιατρικα sites

  Ιατρικά Links
 
 • Ιατρική – National Library of Medicine Η επίσημη ιστοσελίδα της Αμερικανικής Ιατρικής Βιβλιοθήκης, που είναι επίσης και ο δημιουργός της μεγάλης δικτυακής πύλης για την υγεία MEDLINE. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ηλεκτρονική ιατρική βιβλιοθήκη του κόσμου, και εδώ υπάρχουν σχεδόν τα πάντα που αφορούν την ιατρική. Εκτός από ένα πλουσιότατο αρχείο online άρθρων, η ιστοσελίδα προσφέρει και μια ιατρική εγκυκλοπαίδεια καθώς και ένα ιατρικό λεξικό.
 • Παγκόσμια Υγεία – Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας Η ιστοσελίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO), όπου μπορείτε να βρείτε ό,τι πληροφορίες θέλετε σχετικά με την υγεία και τις ασθένειες σε ολόκληρο τον κόσμο. Πρόκειται για αληθινό χρυσωρυχείο, αν βρίσκεστε σε αναζήτηση στατιστικών στοιχείων σχετικά με την παγκόσμια υγεία. Η ιστοσελίδα φιλοξενεί επίσης τη βάση δεδομένων WHOLIS, όπου κανείς μπορεί να βρει όλες τις δημοσιεύσεις του WHO από το 1948. Οι πιο πρόσφατες δημοσιεύσεις υπάρχουν μάλιστα και με πλήρες κείμενο.
 • Υγεία – Πρόληψη ασθενειών Το Centers for Disease Control and Prevention είναι ένα κρατικό αμερικανικό όργανο, που αποστολή του είναι η πρόληψη ασθενειών και επιδημιών μέσω της ενημέρωσης. Εδώ θα βρείτε πλήθος πληροφοριών για όλες σχεδόν τις ασθένειες. Στην ιστοσελίδα ξεχωρίζουν τα «hotspots», που είναι σύντομες εισαγωγές σε επίκαιρα θέματα υγείας.

 

 • Υγεία – Μάχη ενάντια στις αλλεργίες Η ιστοσελίδα αυτή είναι αφιερωμένη στις αλλεργίες και περιέχει αρκετά links για άρθρα σχετικά με αλλεργίες, καθώς και σχετικά βιντεοκλίπ. Διαθέτει επίσης έναν κατάλογο με οργανισμούς που ασχολούνται με τις αλλεργίες, για τους οποίους υπάρχουν και σύντομες περιγραφές.
 • Άνθρωπος – Άτλαντας του εγκεφάλου Το Πανεπιστήμιο του Harvard έφτιαξε έναν καταπληκτικό άτλαντα του ανθρώπινου εγκεφάλου, που παρουσιάζει τόσο τον υγιή όσο και το πάσχοντα εγκέφαλο από πολλές διαφορετικές οπτικές γωνίες. Οι φωτογραφίες βασίζονται σε διαφορετικού τύπου τομογραφίες του εγκεφάλου, όλες εκ των οποίων περιγράφονται σ’ ένα εισαγωγικό κείμενο στον άτλαντα. Όπως σε κάθε άτλαντα, οι εικονογραφήσεις είναι το πιο σημαντικό κομμάτι, ενώ τα κείμενα έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Ο άτλαντας του εγκεφάλου δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτό το σημείο.
 • Το μέλλον του ανθρώπου – Οι μηχανές της ζωής Παράγωγο του μεγάλου προγράμματος HUGO είναι αυτή η ιστοσελίδα του αμερικανικού υπουργείου ενέργειας η οποία είναι αφιερωμένη στις μηχανές της ζωής, δηλαδή στα συμπλέγματα πολυπρωτεϊνών που διαμορφώνουν τα δραστήρια χημικά συστατικά κάθε γονιδίου. Στόχος αυτού του προγράμματος είναι, μεταξύ άλλων, να ερευνηθεί πώς η γνώση μας για τα συμπλέγματα πολυπρωτεϊνών μπορεί να αξιοποιηθεί για την ανεύρεση προσθετικών ουσιών ή εναλλακτικών ενεργειακών πηγών αντί των ορυκτών καυσίμων, ώστε να μειωθεί η εκπομπή των αερίων θερμοκηπίου.
 • Το μέλλον του ανθρώπου – Νανοϊατρική Αυτή η πλούσια σε κείμενα ιστοσελίδα είναι ολοκληρωτικά αφιερωμένη στην νανοϊατρική και αποτελεί μια καλή εισαγωγή σε αυτόν τον τομέα της ιατρικής. Υπάρχει τμήμα ερωτήσεων και απαντήσεων (FAQ) που δίνει απαντήσεις στις πιο συνήθεις ερωτήσεις που αφορούν τη νανοϊατρική. Εδώ θα βρείτε επίσης αναρίθμητα links που παραπέμπουν στο ίδιο θέμα. Το μεγαλύτερο μειονέκτημα της ιστοσελίδας, ωστόσο, είναι η υπερβολική προβολή του ιδρυτή της, του Robert A Freitas Jr.
 • Άνθρωπος – Το ανθρώπινο σώμα σε φωτογραφίες 1 Διαχειριστής της ιστοσελίδας αυτής είναι το πρόγραμμα The Visible Human Project και περιέχει μια μεγάλη επιλογή από links. Το κοινό τους γνώρισμα είναι οι γραφικές απεικονίσεις του ανθρώπινου σώματος ή τμημάτων του. Όλες οι φωτογραφίες προέρχονται από ίδιες τομογραφίες ενός αντρικού και ενός γυναικείου σώματος που χωρίστηκε σε λεπτές «φέτες». Η ιστοσελίδα ανήκει στην αμερικανική National Library of Medicine και το σκεπτικό πίσω από αυτήν είναι να παρουσιαστεί ένας πολύ λεπτομερής τρισδιάστατος άτλαντας του ανθρώπινου σώματος.
 • Άνθρωπος – Το ανθρώπινο σώμα σε φωτογραφίες 2 Η ιστοσελίδα αυτή περιέχει πολλές εντυπωσιακές γραφικές απεικονίσεις του ανθρώπινου εγκέφαλου, του σκελετού, της καρδιάς και του πεπτικού συστήματος. Τα animations είναι πολύ καλής ποιότητας αλλά η εμφάνισή τους μπορεί να καθυστερήσει αν έχετε αργή σύνδεση στο Ίντερνετ.
 • Lab Tests Online – Εργαστηριακές εξετάσεις σε απευθείας σύνδεση
  Πρόκειται για μια εύχρηστη ιστοσελίδα που περιέχει εμπεριστατωμένες πληροφορίες για τις εργαστηριακές εξετάσεις, τις διάφορες παθήσεις και τις διαγνωστικές πρακτικές που χρησιμοποιούνται. Την ιστοσελίδα έχουν δημιουργήσει ειδικοί στον τομέα των εργαστηριακών εξετάσεων.

 

 

 

 

 

 


 

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ , ΣΥΛΛΟΓΟΙ , ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
`

Παθήσεις μαστού
ΘΥΡΕΟΕΙΔΗΣ
Πέτρα στην χολή
ΑΙΜΟΡΡΟΙΔΕΣ
Youtube
Facebook