Κατηγορίες
Newsletter Περισσότερα
ΔΕΡΜΑΤΙΚΟΙ ΟΓΚΟΙ - Δερματικές παθήσεις - Δερματικές ασθένειες - Όγκοι Δέρματος-Κύστη κόκκυγος- Μελάνωμα-Σμηγματογόνος κύστη-Λίπωμα » ΚΑΛΟΗΘΕΙΣ ΟΓΚΟΙ ΔΕΡΜΑΤΟΣ - καλοήθεις βλάβες του δέρματος

 ΣΥΧΝΟΤΕΡΟΙ ΚΑΛΟΗΘΕΙΣ ΔΕΡΜΑΤΙΚΟΙ ΟΓΚΟΙ

 


Στη καθημερινή χειρουργική πράξη, τη μεγαλύτερη συχνότητα των καλοήθων δερματικών χειρουργικών παθήσεων, αποτελούν τα Λιπώματα, οι Σμηγματογόνες Κύστεις και οι Κύστεις Κόκκυγος.

Λιπώματα

Τα λιπώματα αποτελούν τους πιο συχνούς καλοήθεις όγκους που αναπτύσσονται στο ανθρώπινο σώμα. Προέρχονται από το λιπώδη ιστό, ο οποίος βρίσκεται κατανεμημένος σε όλο το σώμα μας. Το μέγεθός τους μπορεί να κυμαίνεται από λίγα χιλιοστά μέχρι αρκετά εκατοστά.

 

Ευμεγέθες Λίπωμα Ράχης

Λίπωμα Άνω Άκρου

Aφαιρεθέν Λίπωμα Άνω Άκρου

      

Τα λιπώματα συνήθως δεν προκαλούν συμπτώματα εκτός εάν αποκτήσουν σημαντικό μέγεθος και πιέζουν παρακείμενα όργανα ή αν εντοπίζονται σε σημεία όπου περνούν νεύρα, οπότε μπορούν να προκαλέσουν συμπτώματα λόγω πιέσεως, όπως αιμωδίες (μουδιάσματα) ή άλγος (πόνο) . Στη ψηλάφησή τους είναι συνήθως ανώδυνα.

Η χειρουργική τους αφαίρεση εφαρμόζεται στις περιπτώσεις εκείνες στις οποίες παρατηρείται σημαντική αύξηση του μεγέθους τους ή προκαλούν συμπτώματα ή βρίσκονται κοντά σε αρθρώσεις, παρεμποδίζοντας τη λειτουργία τους. Πολύ συχνή όμως αιτία αφαίρεσής  τους είναι  αισθητικοί λόγοι.

Σμηγματογόνες κύστεις

Oι σμηγματογόνες κύστεις προέρχονται από τους αδένες του δέρματος που παράγουν το σμήγμα, το οποίο αποβαλλόμενο  μέσω ενός λεπτού σωλήνα ή πόρου στην επιφάνεια, δημιουργεί τη λιπαρότητα του δέρματος. Όταν ο πόρος αυτός φράξει, τότε το σμήγμα συσσωρεύεται στον αδένα, ο οποίος μετατρέπεται σε κύστη.

Οι πιο συχνές περιοχές είναι το τριχωτό της κεφαλής, το πρόσωπο, η πλάτη, τα λοβία των αυτιών και μετά έρχονται τα άκρα κι ο κορμός.

 

     Σμηγματογόνος κύστη ράχης Σμηγματογόνος κύστη τριχωτού κεφαλής
 

 
σμηγματογόνες κύστεις xρειάζονται χειρουργική αφαίρεση, διότι συνήθως συνεχίζουν να μεγαλώνουν, αλλά και διότι  εύκολα μπορούν να διαπυηθούν και να μετατραπούν σε αποστήματα.

Αποτελούν επεμβάσεις εξωτερικού χειρουργικού ιατρείου, χωρίς παραμονή στο νοσοκομείο και γίνονται με τοπική νάρκωση. Καλό είναι να αφαιρούνται πριν να διαπυηθούν.

Τόσο στα λιπώματα, όσο και στις σμηγματογόνες κύστεις και γενικότερα σε κάθε τομή επί του δέρματος, είναι απαραίτητο να δείχνουμε σεβασμό στους ιστούς, αλλά και στον ασθενή, εφαρμόζοντας όχι μόνο την απαραίτητη σε μέγεθος τομή, αλλά προσέχοντας και το αισθητικό αποτέλεσμα.

Συνήθως στην ομάδα μας, για τις τομές,  χρησιμοποιούμε κατά περίπτωση τα ραδιοκύματα  (RF) ή το Laser και η αποκατάσταση του χειρουργικού τραύματος γίνεται με ενδοδερμική ραφή στις νεαρές ηλικίες και ιδιαίτερα στις γυναίκες.

Καλοήθη Μορφώματα. Φωτογραφίες:

Ελιές Δέρματος Αφαίρεση
Ελιές Δέρματος Αφαίρεση
 
 
Λίπωμα Ράχης
Λίπωμα Ράχης
 
 
Λιπώματα
Λιπώματα
 
 
Μηρμυγκία Πέλματος - Καλοήθης Όγκος
Μηρμυγκία Πέλματος - Καλοήθης Όγκος
 
 
Σμηγματογόνος κύστη - Αφαίρεση
Σμηγματογόνος κύστη - Αφαίρεση
 
 
Σμηγματογόνος κύστη - Επιδερμική κύστη
Σμηγματογόνος κύστη - Επιδερμική κύστη
 
 
Σμηγματογόνος κύστη στο κεφάλι
Σμηγματογόνος κύστη στο κεφάλι
 
 
Σμηγματογόνος κύστη στο πρόσωπο
Σμηγματογόνος κύστη στο πρόσωπο
 
 
Σμηγματογόνος κύστη τριχωτού κεφαλής
Σμηγματογόνος κύστη τριχωτού κεφαλής
 
 
Εμφάνιση 1 έως 9 (από 11 προϊόντα) Αποτελέσματα:  1  2  [Επομ. >>] 
Παθήσεις μαστού
ΘΥΡΕΟΕΙΔΗΣ
Πέτρα στην χολή
ΑΙΜΟΡΡΟΙΔΕΣ
Youtube
Facebook