Κατηγορίες
Newsletter Περισσότερα
ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΜΑΣΤΟΥ Ινοκυστική μαστοπάθεια Μικροαποτιτανώσεις Ιναδένωμα - Κύστη μαστού Καρκίνος μαστού Χειρουργός μαστού Μαστολόγος - Breast disease - ca Μαστού » ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΜΑΣΤΟΥ - Κακοήθης όγκος του Μαστού - Πρόληψη - Ιστολογικοί τύποι - Συμπτώματα - Διάγνωση - Θεραπεία

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

 

Αποτελεί το συχνότερο κακόηθες νεόπλασμα μεταξύ των γυναικών και δεύτερη αιτία θανάτου από καρκίνο, μετά τον καρκίνο του πνεύμονα.

Τα στατιστικά στοιχεία μας δείχνουν οτι, παρά την ελάττωση του συνολικού αριθμού των καρκίνων τη δεκαετία του 1990, ο καρκίνος του μαστού αυξήθηκε κατά 40%την τελευταία 25ετία.

Στην Ελλάδα η συχνότητά του έχει αυξηθεί επίσης σημαντικά, πλησιάζοντας τις 4000 περιπτώσεις ετησίως.

Υπολογίζεται οτι 1 στις 12 γυναίκες (8.3%) έχει πιθανότητα να αναπτύξει καρκίνο του μαστού, στη διάρκεια της ζωής της.

Η διαπίστωση όμως σήμερα, οτι οι θάνατοι από καρκίνο του μαστού μειώνονται σταθερά κάθε χρόνο, είναι αρκετά ενθαρρυντική.

Αυτό φυσικά οφείλεται σε νέες  και εξελιγμένες μεθόδους διάγνωσης, όπως η ψηφιακή μαστογραφία και η μαγνητική μαστογραφία, οι οποίες επιτρέπουν την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου σε αρχικό στάδιο, με αποτέλεσμα οι περισσότερες ασθενείς να θεραπεύονται πλήρως και να συνεχίζουν κανονικά τη ζωή τους.

Ο αριθμός των νέων περιπτώσεων μικρών καρκίνων που ανιχνεύονταν υπερδιπλασιάστηκε, ενώ τα ποσοστά των μεγάλων όγκων μειώθηκαν κατά 27%.

Πολύ σημαντικό βέβαια είναι η γνώση των παραγόντων κινδύνου (αναφέρονται στις επόμενες ενότητες) και  εαν είναι δυνατόν η διόρθωσή  τους, αλλά σημαντικότερο είναι η  πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του μαστού,  με σκοπό την πλήρη θεραπεία του. 

Αυτό επιτυγχάνεται με την αυτοεξέταση και την τακτική επίσκεψη σε ειδικό γιατρό ο οποίος θα καθοδηγήσει σωστά την ασθενή του. 

Η αυτοεξέταση θα αναδείξει μια οποιαδήποτε αλλαγή στην ψηλάφηση είτε αυτό είναι ογκίδιο ή πόνος ή σκληρία ή έκκριμα από τη θηλή και  όλα αυτά φυσικά θα μας οδηγήσουν στον ειδικό γιατρό, ο οποίος πιθανότατα να συστήσει μαστογραφία.

Η πρώτη εξέταση του μαστού με μαστογραφία γίνεται στα 35 χρόνια μιας γυναίκας, εκτός αν υπάρχει ψηλαφητό εύρημα ή κληρονομηκότητα ,οπότε μπορεί να γίνει πολύ νωρίτερα. Η δεύτερη στα 40 και κάθε χρόνο στη συνέχεια σε συνδοιασμό με ψηλάφηση και επίσκεψη στο γιατρό.   

 

 Η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, είναι σίγουρο οτι σώζει ζωές

Μπορείτε να κλείσετε ραντεβού όλο το 24ωρο στο τηλ. 210 4942131 ή να συμπληρώσετε τη φόρμα επικοινωνίας κάνοντας κλικ στην επικοινωνiα πάνω δεξιά.

Σχετικά links:

http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/breastcancer.html

http://outreach.mcb.harvard.edu/animations/breastcancer.swf

http://www.cancer.gov/cancertopics/wyntk/breast

καρκινος μαστου εικονες
καρκινος μαστου εικονες
 
 
καρκινος μαστου φωτογραφιες
καρκινος μαστου φωτογραφιες
 
 
καρκινος μαστου ψηλαφητο μορφωμα
καρκινος μαστου ψηλαφητο μορφωμα
 
 
Εμφάνιση 1 έως 3 (από 3 προϊόντα) Αποτελέσματα:  1 
Παθήσεις μαστού
ΘΥΡΕΟΕΙΔΗΣ
Πέτρα στην χολή
ΑΙΜΟΡΡΟΙΔΕΣ
Youtube
Facebook