Κατηγορίες
Newsletter Περισσότερα
ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΜΑΣΤΟΥ Ινοκυστική μαστοπάθεια Μικροαποτιτανώσεις Ιναδένωμα - Κύστη μαστού Καρκίνος μαστού Χειρουργός μαστού Μαστολόγος - Breast disease - ca Μαστού

ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΜΑΣΤΟΥ

 

 

     

 

 

Σίγουρα οι παθήσεις του μαστού αποτελούν μια ιδιαίτερη οντότητα της χειρουργικής.

Αυτό  οφείλεται  στη διαφορετική κατασκευή του μαστού από γυναίκα σε γυναίκα, αλλά και στις  συνεχόμενες αλλαγές που υπόκειται ο μαστός υπό την συνεχή επίδραση των ορμονών της περιόδου (οιστρογόνα - προγεστερόνη), και αφορούν τόσο το μέγεθος, όσο και τη σύστασή του.

Έτσι άλλοτε ο μαστός είναι διογκωμένος, άλλοτε επώδυνος και άλλοτε η γυναίκα φηλαφά διάφορα ογκίδια ή σκληρές περιοχές, που σε συνάρτηση βέβαια με την κατασκευή του, μπορεί να είναι οτιδήποτε.!!

Το σίγουρο είναι όμως οτι κάθε αλλαγή στο μαστό ή ψηλαφητό ογκίδιο δεν σημαίνει και καρκίνο μαστού!

Γι΄αυτό το λόγο με τον μαστό, καλό είναι να ασχολούνται μόνο γιατροί που έχουν κάνει εξειδίκευση στις παθήσεις του μαστού, και παρακολουθούν από κοντά όλες τις εξελίξεις που αφορούν την πρόληψη - διάγνωση και θεραπεία των παθήσεων του, αλλά κυρίως του καρκίνου το μαστού .

Εξειδίκευση στο μαστό μπορούν να κάνουν τόσο οι Γενικοί Χειρουργοί, όσο και οι Γυναικολόγοι.

Στις επόμενες ενότητες θ΄ασχοληθούμε με τις κυριώτερες παθήσεις του μαστού, με επίκεντρο τον καρκίνο του μαστού.

Σκοπός φυσικά είναι η ενημέρωση, αλλά και η ευαισθητοποίηση των γυναικών και επισκεπτών αυτής της ιστοσελίδας, στην  παραπομπή τους για εξέταση μαστού και διενέργειας μαστογραφίας, με σκοπό την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού

Κάθε γυναίκα μετά τα 40 πρέπει απαραιτήτως να κάνει μαστογραφία μία φορά το χρόνο και να εξετάζεται από ειδικό γιατρό , ακόμα και αν δεν παρουσιάζει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα (προληπτικά). Σύμφωνα με τα διεθνή πρωτόκολα, η πρώτη μαστογραφία και μαστολογική εξέταση, πρέπει να γίνεται στα 35 χρόνια. Εάν είναι όλα καλά συνεχίζουμε καθε χρόνο από τα 40 χρόνια.

Η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, είναι σίγουρο οτι σώζει ζωές 

Μπορείτε να κλείσετε ραντεβού όλο το 24ωρο στο τηλ. 210 4942131 ή να συμπληρώσετε τη φόρμα επικοινωνίας  κάνοντας κλικ στην επικοινωνiα πάνω δεξιά.

 

θεραπεια καρκινου του μαστου
θεραπεια καρκινου του μαστου
 
 
καρκινος μαστου πονος
καρκινος μαστου πονος
 
 
καρκινος μαστου συμπτωματα
καρκινος μαστου συμπτωματα
 
 
Εμφάνιση 1 έως 3 (από 3 προϊόντα) Αποτελέσματα:  1 
Παθήσεις μαστού
ΘΥΡΕΟΕΙΔΗΣ
Πέτρα στην χολή
ΑΙΜΟΡΡΟΙΔΕΣ
Youtube
Facebook