Κατηγορίες
Newsletter Περισσότερα
ΚΗΛΗ - Κήλη Αίτια - Κήλη Συμπτώματα - Κήλη Διάγνωση - Περίσφιξη Κήλης - Κήλη Πλέγμα Κήλη Θεραπεία - Κήλη Χειρουργείο » ΜΗΡΟΚΗΛΗ - Μηροκήλη Αίτια - Μηροκήλη συμπτώματα - Μηροκήλη διάγνωση- Μηροκήλη Θεραπεία

ΜΗΡΟΚΗΛΗ

        

 

Η μηροκήλη εμφανίζεται πιο συχνά στις γυναίκες παρά στους άνδρες. Είναι μία διόγκωση στο πάνω μέρος του μηρού κοντά στη βουβωνική χώρα, κάτω από τον πουπάρτειο σύνδεσμο. Το περιεχόμενό της συνήθως είναι έντερο το οποίο προβάλει από τον μηριαίο δακτύλιο.

Η διάγνωση της μηροκήλης είναι πάντα κλινική. Εάν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία  ένα υπερηχογράφημα ή αξονική τομογραφία μπορεί να βοηθήσει.

Τις περισσότερες φορές εμφανίζεται με συνοδό πόνο, ο οποίος αν επιμένει πρέπει να αντιμετωπισθεί άμεσα. Μπορεί να συνυπάρχουν ναυτία και έμετοι.

Κάποιες φορές, το έντερο που περικλείεται στραγγαλίζεται μόνο μερικώς, από τη μία πλευρά, με αποτέλεσμα να έχουμε την κήλη "Richter". Αυτή είναι μία επώδυνη κατάσταση χωρίς διόγκωση και χρειάζεται και αυτή άμεση αποκατάσταση.

Οι παράγοντες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της μηροκήλης είναι ίδιοι όπως και στη βουβωνοκήλη . Οι κυριότεροι είναι:

• Η χρόνια δυσκοιλιότητα
• Χρόνιος βήχας
• Βαριά
άρση βαρών
• Παχυσαρκία

Η θεραπεία είναι φυσικά η χειρουργική επέμβαση με την πλαστική αποκατάσταση του μηριαίου δακτυλίου και την τοποθέτηση πλέγματος.

Οι πιθανότητες υποτροπής της κήλης  μετά την εγχείρηση είναι περίπου 5 - 8%

mhrokhlh - Μηροκήλη
mhrokhlh - Μηροκήλη
 
 
κηλη Richter
κηλη Richter
 
 
μηροκηλη
μηροκηλη
 
 
μηροκηλη ανατομια
μηροκηλη ανατομια
 
 
μηροκηλη διαγνωση
μηροκηλη διαγνωση
 
 
μηροκηλη συμπτωματα
μηροκηλη συμπτωματα
 
 
μηροκηλη φωτογραφιες
μηροκηλη φωτογραφιες
 
 
Εμφάνιση 1 έως 7 (από 7 προϊόντα) Αποτελέσματα:  1 
Παθήσεις μαστού
ΘΥΡΕΟΕΙΔΗΣ
Πέτρα στην χολή
ΑΙΜΟΡΡΟΙΔΕΣ
Youtube
Facebook