Κατηγορίες
Newsletter Περισσότερα
ΚΗΛΗ - Κήλη Αίτια - Κήλη Συμπτώματα - Κήλη Διάγνωση - Περίσφιξη Κήλης - Κήλη Πλέγμα Κήλη Θεραπεία - Κήλη Χειρουργείο » ΟΣΧΕΟΚΗΛΗ - Οσχεοκήλη αίτια-Οσχεοκήλη διάγνωση - Οσχεοκήλη συμπτώματα - Οσχεοκήλη Εγχείρηση-Οσχεοκήλη Θεραπεία


 ΟΣΧΕΟΚΗΛΗ

 

 

 Στην οσχεοκήλη, το περιεχόμενο της κήλης, ακολουθώντας την πορεία του σπερματικού  τόνου, εισέρχεται μέσα στο όσχεο προκαλώντας τεράστια διόγκωση της περιοχής, (φωτο). Πολλές φορές είναι η μετεξέλιξη μιας βουβωνοκήλης που παραμένει ανεγχείρητη για πολύ καιρό.

 Το κυριότερο σύμπτωμα που αναφέρουν οι ασθενείς σε αυτού του είδους τις κήλες, είναι ο πόνος, ο οποίος  είναι ανάλογος με το μέγεθος της κήλης.  Οφείλεται σε μεγάλο βαθμό, στον στραγγαλισμό του περιεχομένου τους, που συνήθως είναι λεπτό εντερο, αλλά μπορεί και οτιδήποτε άλλο.

 

  Εάν το άλγος είναι πολύ έντονο, αυτό μπορεί να συμβαίνει τόσο λόγω στραγγαλισμού και περίσφυξης του περιεχομένου της, όσο και λόγω πίεσης και ερεθισμού των σπερματικών αγγείων  και του όρχεως. Η αντιμετώπιση πρέπει να είναι άμεση μεσα σε 6-8 ώρες. 

 Άλλοτε πάλι τα συμπτώματα μπορεί είναι πιό ήπια παρά τη διόγκωση, οπότε η αντιμετώπιση γίνεται προγραμματισμένα, προκειμένου να μην συμβεί περίσφυξη.


ΘΕΡΑΠΕΙΑ

 Η θεραπεία των κηλών αυτών στοχεύει στην ανάταξη του περιεχομένου τους μέσα στην κοιλιά, με την προϋπόθεση βέβαια ότι είναι βιώσιμο. Εκτελείται πλαστική αποκατάσταση με τοποθέτηση πλέγματος, όπως ακριβώς και στη βουβωνοκήλη.

Σε βαρειές περιπτώσεις ισχαιμίας και νέκρωσης, ο νεκρωμένος ιστός αφαιρείται (μπορεί να είναι όρχις ή έντερο κ.λ.π.) και η εγχείρηση εξελίσσεται σε βαρειά επεμβαση με όλους τους σχετικούς κινδύνους.
                                                                            

Για το λόγο αυτό όλες οι κήλες από τη στιγμή της διάγνωσής τους πρέπει να χειρουργούνται προγραμματισμένα "εν ψυχρώ", πριν να γίνουν περιεσφυγμένες και επικίνδυνες για τη επιβίωση των ασθενών.

osxeokhlh
osxeokhlh
 
 
κηλη στους όρχεις
κηλη στους όρχεις
 
 
κηλη στους ορχεις
κηλη στους ορχεις
 
 
οσχεο κηλη
οσχεο κηλη
 
 
οσχεοβουβωνοκηλη
οσχεοβουβωνοκηλη
 
 
Εμφάνιση 1 έως 5 (από 5 προϊόντα) Αποτελέσματα:  1 
Παθήσεις μαστού
ΘΥΡΕΟΕΙΔΗΣ
Πέτρα στην χολή
ΑΙΜΟΡΡΟΙΔΕΣ
Youtube
Facebook