Κατηγορίες
Newsletter Περισσότερα
ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ

 

 

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ

 

 

     

 

 

Η χειρουργική ογκολογία είναι ο κλάδος της χειρουργικής που ασχολείται με την χειρουργική αντιμετώπιση των όγκων, όλων των συστημάτων του ανθρωπίνου σώματος και ιδιαίτερα των καρκινικών όγκων.

Ασχολούνται όλες οι χειρουργικές ειδικότητες, οι οποίες έχουν κάνει εξειδίκευση στη χειρουργική ογκολογία και έχουν αποκτήσει εμπειρία σε τέτοιου είδους περιστατικά.

Η χειρουργική παρέμβαση του ογκολόγου χειρουργού πραγματοποιείται άλλοτε για τη διάγνωση της νόσου (ερευνητική λαπαροσκόπηση ή λαπαροτομία), άλλοτε για την  σταδιοποίηση, αλλά προπαντός για την αντιμετώπιση του καρκίνου μαζί με τα συμπτώματα που σχετίζονται με αυτόν.

Ο έμπειρος ογκολόγος χειρουργός, έχει αντιμετωπίσει εκατοντάδες ογκολογικά περιστατικά που χρειάστηκαν χειρουργείο και θα συζητήσει τις κατάλληλες χειρουργικές επιλογές που ανταποκρίνονται στις ανάγκες κάθε ασθενή.

Το αν ο ασθενής είναι υποψήφιος για χειρουργική επέμβαση, εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως ο τύπος, το μέγεθος, η θέση, η ποιότητα και το στάδιο του όγκου, καθώς και γενικοί παράγοντες υγείας όπως η ηλικία, η φυσική κατάσταση και άλλες ιατρικές συννοσηρότητες.

 

Για πολλούς ασθενείς, η χειρουργική επέμβαση θα συνδυαστεί με άλλες θεραπείες του καρκίνου, όπως χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία ή ορμονική θεραπεία. Αυτά μπορεί να χορηγηθούν πριν από τη χειρουργική επέμβαση (νεοαγγειογόνο) ή μετά από χειρουργική επέμβαση (ανοσοενισχυτικό) για την πρόληψη της ανάπτυξης του καρκίνου, της εξάπλωσης ή της υποτροπής.

Στη δική μας ομάδα, όλα τα ογκολογικά περιστατικά αντιμετωπίζονται από όλες τις ειδικότητες, χειρουργό ογκολόγο, γαστρεντερολόγο, ογκολόγο παθολόγο, ακτινολόγο, ακτινοθεραπευτή, διαιτολόγο, φυσιοθεραπευτή, ψυχολόγο και κατόπιν ιατρικού συμβουλίου, σχεδιάζουμε τον τρόπο αντιμετώπισης του καρκίνου και προληπτικά χειριζόμαστε  τις τυχόν παρενέργειες από τη χειρουργική επέμβαση.

Πάντα λαμβάνουμε υπόψιν την προσωπικότητα του ασθενή, αντιμετωπίζοντας τον ασθενή που έχει το πρόβλημα μαζί με όλα τα συνυπάρχοντα ιατρικά του προβλήματα και όχι μόνο το πρόβλημα που έχει ο ασθενής.

Παθήσεις μαστού
ΘΥΡΕΟΕΙΔΗΣ
Πέτρα στην χολή
ΑΙΜΟΡΡΟΙΔΕΣ
Youtube
Facebook